Medio oktober 2017

SÅ STÅR DET HER – FINT OG FÆRDIGT!

  Vi har haft de første overnattende gæster, og vores store tak skal lyde til alle de, der har været med til at realisere HEDEBOHUSET B&B. Alle håndværkere har været fantastiske, fleksible og har, udover et flot stykke arbejde, også leveret mange gode og brugbare idéer til byggeriet undervejs, så det blev endnu bedre resultat, hvilket vi er dem dybt taknemmelige for.

De ovenfor nævnte håndværkere er:

 • Kim Frigast, hvor Carsten og Kenneth stod for alt ”grundarbejdet”
 • Kim Larsen’s Martin stod for VVS-arbejdet
 • Murermester Michael Petersen stod for alt murer- og flisearbejde sammen med Flemming
 • LK Byg’s Troels og lærling Jeppe, som nærmest lavede sit svendestykke her, klarede meget af tømrerarbejdet
 • VV Byg – Nick Isaksen og arbejdsmand Jesper stod for resten af tømrerarbejdet
 • Krebs-Arnbo sendte 2 x Christian og derudover kom også 3 mand en dag, hvor de ikke havde haft mere at lave et andet sted – stor respekt!
 • Smock Ventilation – Joe stod for montering af ventilationsanlæg
 • Tækkemand Torben Birkedal stod for tækningen af taget
 • AL-Fugeservice fugede vinduer og samlinger og sidst, men absolut ikke mindst
 • Bahn Malerservice, hvor Flemming Bahn stod for hele entreprisen og havde hjælp fra Nana, lærling Tommy og praktikant Freja til malerarbejdet. Suverænt flot arbejde trods diverse hindringer undervejs. Kan kun rose og anbefale alle at hyre Bahn Malerservice til byggeprojekter!
 • Derudover også en kæmpe tak til Sille, som har kreeret det flotte logo og
 • Max, som har hjulpet med rigtig meget forarbejde

,

 

 

 

 

Kim brugte det sidste af sin ferie på at sætte brædder på gennemgangen.

 

 

 

Så fin blev facaden og indkørslen.

 

 

 

Her er billeder af et af værelserne,

 

 

 

her af et af badeværelserne,

 

 

 

 

og her af opholdsstuen. Er det bare flot eller hvad?

 

 

 

I skrivende stund skriver kalenderen den sidste officielle sommerdag for i år, og nu er vinduerne fuget, solbænke sat op, og så har Kim stået for rigtig meget arbejde i sin ferie. Han har sat hegn op, samlet møbler og sat dem på plads og hængt lamper op, lagt fliser og sat brædder op i mellemgangen mellem de to huse i sin ferie. Det er bare så flot! Helle fik fornøjelsen af rengøringen, så hun også lavede noget.

 

 

 

 

Nu var vi tæt på åbningstid for Hedebohuset, og der manglede stadig kun “resten”. F.eks. var noget af det vigtigste en fugemand, men den først ledige var først i uge 34, så vi måtte vente. I tiden siden senest beskrevet her på siden, var diverse håndværkere på besøg, men det meste arbejde har Kim stået for. Resultaterne kan ses herover. Flagstangen blev sat op, sten og fliser lagt, og køkkenet monteret. Møbler arriverede tirsdag i uge 33, hvor Kim havde startet sin ferie, så de stod klar til opsætning.

 

  

Uge 29 gik med malerarbejde og færdiggørelse af tagtækningen. Vores gamle hus blev helt misundeligt, da det nye havde fået det flotte nye stråtag, men måtte nøjes med en ny mønning, som også pyntede gevaldigt! Kim lagde dræn på vestsiden af huset.

 

Kim lægger fliser i indkørslen

Torsdag den 13. juli blev vores to store sten på gårdspladsen afhentet og bragt ned til Højelse Selskabslokale, og i weekenden den 15. og 16. lagde Kim fliser i indkørslen, så de gik helt op til huset.

 

 

Ugen den 10. til 14. juli gik med tækning af nordsiden på huset og et kort besøg af elektriker og murer.

 

 

Og så blev den gamle karnap omdannet til en fin, stråtækt gennemgang mellem nyt og gammelt.

 

 

 

Vi har endnu en gang været i gang med fjernelse af diverse sjove ting fra den retablerede græsplæne. Udover utrolig mange glas- og potteskår fandt vi de ting, du kan se på billedet her. Dog ingen guldskatte!

 

 

Så kom den store dag, hvor pålægning af stråtaget gik i gang. Tækker Torben Birkedal gik i gang mandag den 18. juni fra morgenstunden, og siden kunne vi følge hans store, flotte arbejde.I samme tidsrum var både murer, maler, elektriker, tømrer og ventilationsmand i gang. Der var herefter både lagt fliser næsten over hele huset, opsat lofter, malet næsten overalt, gang i opsætning af kontakter og opsat ventilationsanlæg. Der skete virkelig en hel masse.

 

Tirsdag den 27. var han færdig med sydsiden og hold da op, hvor blev det flot!

 

 

 

11. maj startede murerne (Michael Petersen og vores entreprenør, Flemming) op igen, denne gang på ydermurene, og de var færdige den 30.

 

 

Herefter gik tiden med besøg af malere, tømrer og så noget stilstand syntes vi, der var temmelig utålmodige.

 

 

Vinduerne og hoveddør blev monteret den 1. og 2. maj.

 

 

8. maj startede elektrikerne op, og Krebs-Arnbo har billeder af deres arbejde liggende på deres Facebook-side.

De næste par uger var med besøg af tømrerlærlingen, som satte gavlene op og skar af spærene, så de kom til at passe til stråtaget.

 

 

 

Så lå byggeriet stille i to uger, men mandag den 3. april tog mureren og Flemming fat, og de var færdige med alle indervægge om fredagen, så tømrerne kunne komme i gang med at sætte spær op tirsdag den 11., hvor vi holdt rejsegilde den 12. i lidt regn og blæst. 40 personer var så søde at komme at fejre dagen med os, hvilket vi var virkelig glade for.

 

 

Fredag den 10. satte mureren de sidste fundamentsten. Der blev gravet ud og tilsluttet kloak.

 

 

 

Mandag i uge 11 blev der leveret og fordelt 4 læs grus. Tirsdag kom der endnu et læs grus, som blev fordelt, og soklen blev pudset op. Onsdag lagde de Sundolitt, og elektrikerne trak kablerne fra huset og opsatte byggetavle. Torsdag blev det sidste Sundolitt og gulvvarmerørene lagt, og fredag blev der også lagt net ud, så der var der klar til betonleverancen, der betød, at Højelsevej kortvarigt var helt spærret af ud for huset. Præcis kl. 12:00 var alt klart til andre håndværkere.

 

Den 2. marts 2017 gik landmåleren i gang med at sætte afmærkninger til huset, og 8. marts begyndte gravearbejdet. Første “spadestik” blev taget af Carsten og Kenneth fra Kim Frigast, og dagen efter blev der støbt fundament.

 

Vores gode gamle hestevogn blev med møje og besvær hentet af Aage og hans traktor og sat på en god plads hos Højelse Vinkælder & Selskabslokaler, hvor den forhåbentlig kommer til at stå i mange år endnu til glæde for gæsterne.

 

 

 

I vintervejret så gårdspladsen sådan ud efter Max’s og Kims hårde oprydningsarbejde.